כדאי להימנע

האם יש מזון שממנו צריך להימנע?

מפתיע לגלות שבכל תרבות יש רשימה שונה של מזונות "טובים" או "רעים" לאימהות המיניקות, ומה שנחשב טוב בתרבות אחת יכול להיחשב רע במקום אחר. באיטליה, למשל, יש הממליצים לאימהות לא לאכול שום, כרובית, קטניות ופלפל אדום. אולם בהודו רוב האימהות אוכלות את כל המזונות האלה ומיניקות בהצלחה.

אין צורך להימנע ממזון חריף או מתובל ובעל טעם חזק, אלא אם נראה שהתינוק מגיב באופן שלילי למזון הזה. מזונות כאלה יכולים לשנות את הריח והטעם של החלב, אבל הם אינם מזיקים לתינוק. להיפך: לחשיפה לטעמים שונים של חלב אם יש יתרון בקבלה ראשונית של המזון כשהתינוק עובר לאכילת מוצקים.

אחד מהכללים החשובים ביותר של התזונה הבריאה הוא הגיוון. כלומר, אין אוכל אסור. אכילת מגוון מזונות חשובה, כיוון שזו הדרך לקבל רכיבי תזונה שונים ומגוונים.

אין מזונות אותם חייבים לאכול בזמן ההנקה או מזונות שמוכרחים להימנע מהם. רוב האימהות יכולות לאכול הכל (כמובן שבמידה) מבלי שזה יפגע בהרכב החלב או בתינוק. חשוב וכדאי לאכול בריא באופן כללי, ובוודאי שגם בתקופת ההנקה, ויחד עם זאת אין צורך להתייסר אם את אוכלת לפעמים גם מזונות פחות בריאים.

כדאי לבחור במזונות שעשירים ברכיבים תזונתיים כמו: דגנים מלאים, פירות, ירקות, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן, ביצים, דגים, עוף בשר בקר רזה, אגוזים, שקדים, טחינה. מומלץ להמעיט באכילת מזונות עתירי קלוריות שעשירים בסוכרים ו/או שומנים לא בריאים (חטיפים, ממתקים, עוגות, שתייה ממותקת וכדומה).

 אילו חיסונים צפויים לתינוק?

בגיל ארבעה חודשים יקבל התינוק את החיסונים הבאים :

•מנה שנייה של החיסון המחומש למחלות קרמת (דיפטריה), צפדת (טטנוס), שעלת (פרטוסיס),

•חיסון נגד המופילוס אינפלואנזה B.

•חיסון מומת נגד מחלת הפוליו (בזריקה לשריר הירך).

•מנה שנייה של חיסון נגד נגיף הרוטה (שניתן בטיפות בפה)

•מנה שנייה של חיסון נגד חיידק הפנאומוקוק.

האם יש תופעות לוואי לחיסונים?

ייתכנו תופעות לוואי כלליות: חום, אי־שקט וחוסר תיאבון. כמו כן, ייתכנו תופעות מקומיות כמו כאב, נפיחות ואודם באזור ההזרקה בירך. החיסון נגד נגיף הרוטה עלול לגרום לעיתים רחוקות לשלשולים ולהקאות. תופעות הלוואי חולפות בתוך יום־יומיים.



תינוק'ס | Tinok's