הופעת גזים?

מה הקשר בין תזונה בהנקה להופעת גזים אצל התינוק?

למרות התחושה הרווחת שכל התינוקות סובלים מקוליק, התכווצות כואבת של המעיים, הנתונים בספרות המדעית מדברים על שכיחות של לא יותר מ־40% מהתינוקות!.

כך שהדבר הראשון שחשוב לזכור הוא שכלל לא בטוח שהתינוק שלך סובל מקוליק. לא כל בכי מעיד על כך.

*קוליק מוגדר כבכי של לפחות שלוש שעות ביום במשך לפחות שלושה ימים בשבוע במשך לפחות שלושה שבועות.

פרט לכך, התינוק בריא, אוכל היטב והעלייה שלו במשקל תקינה. אגב, שכיחות הקוליק זהה אצל תינוקות שניזונים מחלב אם ואצל תינוקות שניזונים מתמ"ל.

כשהתינוק בוכה ונראה סובל, ברור שנעשה כל מה שבשליטתנו כדי להקל עליו, ומכאן נובעת רשימה שלמה של מזונות שכדאי למיניקות להימנע מהם. עם זאת, ההוכחות על קשר בין מזון מסויים לקוליק הנן מועטות וברוב המכריע של המקרים אין קשר בין תזונה לבין קוליק.

כדאי לדעת שבמזון שגורם לנו לגזים כמו קטניות וירקות מצליבים, הגזים נוצרים במערכת העיכול שלנו והחומרים יוצרי הגזים לא עוברים בחלב.

לכן, מזונות כמו חומוס, שעועית, כרוב וכרובית אינם אמורים לגרום לגזים אצל התינוק היונק. תתכן אפשרות שמזון מסויים (אפילו שזיף) יגרום לתגובה אצל תינוק ספציפי, אך ברוב המקרים הימנעות של 24 שעות מהמזון הזה פותרת את המצב.

במקרים נדירים יחסית קיימת תגובה אלרגית של התינוק לחלבון מחלב פרה שמגיע לחלב האם. במצב כזה, מומלץ להימנע ממוצרי חלב במשך שבועיים ולבדוק אם יש שיפור.
במקביל, לוודא צריכה תקינה של סידן ממקורות אחרים. חשוב לזכור שמדובר במצבים נדירים ואין שום סיבה להשמיט מראש מהתפריט מגוון שלם של מזונות.

תינוק'ס | Tinok's